27 February 2017

Mijn Leichtturm 1917 bullet journal!

Hey loves! 2017 vliegt weer voorbij, kan je geloven dat het al bijna maart is? De derde maand van het jaar al! Maar goed, ik heb 'geïnvesteerd' in een echte bullet journal en deze wil ik jullie graag tonen. Benieuwd? Kijk dan snel met me verder..


Ik bestelde mijn bullet journal via de webshop my lovely notebook en ben hier heel blij om! Niet alleen zat er een handgeschreven bedankingskaartje bij, maar de bullet journal was ook nog eens leuk ingepakt. Zo'n kleine dingetjes maken me echt blij!


Wat is een bullet journal nu eigenlijk vraag je jezelf misschien af? Wel, een bullet journal is een systeem waarbij je agenda, to do lijstjes, inspiratie, lijsten, ... in verzamelt. Wat ik er zo fijn aan vind, is dat je helemaal zelf bepaald wat jij er in wilt en wat net niet. Ja, het neemt wel wat tijd in beslag omdat je alles zelf moet opzetten. But trust me, eens je ermee begint, raak je er al snel verslaafd aan! Of ik dan toch allesinds. ^^
De bullet journal dat ik trouwens eruit koos is deze Leuchtturm 1917. Ik koos hem in een zwarte kleur, maar hem ook altijd in een leuk kleurtje uitkiezen. Wat ook typisch aan een bullet journal is, is dat deze dotted paper heeft, dit maakt het makkelijk om snel layouts op te stellen. Maar je hoeft niet per sé een notitieboek te zoeken met dit soort papier. Je kan makkelijk eentje gebruiken met geruit of gelijnd papier. Ik heb het bijvoorbeeld eerst een aantal maanden geprobeerd met een notitieboekje uit de Hema met blanco bladzijden.


Deze bullet journal heeft al een 'key' pagina erin, ik besloot wel om deze niet te gebruiken en mijn eigen 'key' op te stellen. Een key is eigenlijk een soort legende, waarin je aangeeft wat voor symbool je gebruikt om bijvoorbeeld een taak of afspraak mee aan te geven.


Een bullet journal heeft ook altijd een index. Hierin geef je aan wat op welke pagina staat en dit maakt het makkelijk om het later terug te zoeken. Maar het is natuurlijk geen verplichting om hiervan gebruik te maken, ik vind het wel handig!


Hier zie je nog eens een close-up van een pagina, waarbij je duidelijk de dots kan zien en dat de pagina's genummerd zijn.

Bullet journals zijn een echte trend geworden, en I love it! Ik hou ervan dat je zelf kan bepalen wat er in komt en wat voor jou praktisch is en wat niet. In het begin is het ook erg leuk om bepaalde layouts uit te proberen en te kijken of het voor jou werkt of niet. En staat het je niet zo aan? Volgende maand kan je weer eens wat anders proberen! De bullet journal is ook een leuke manier om dingen op te volgen, zo kan je je inkomsten en uitgaven mooi opvolgen of bijvoorbeeld maandelijk een habbit tracker opstellen.

Deze bullet journal is te koop via de webshop van My lovely notebook voor € 22,95.

Wat vind jij van de hele bullet journal trend?
Laat het me ook hieronder weten als je het leuk zou vinden om een flip-through mijn bullet journal te zien! ^^

Volg je me al?


1 comment:

  1. Ik heb de trend al vaak genoeg zien passeren, maar ik persoonlijk zie het nut van bullet journaling (nog?) niet in. Daarom zou ik toch graag een flip-through zien! :-)

    ReplyDelete